VERSENYKIÍRÁS

 A verseny célja: Az egészséges életmód és a testmozgás terjesztése. A hagyományos Buci futóverseny keretében, szabadidős sportolási lehetőség biztosítása a futást kedvelő soroksári és környéken élő emberek, családok részére. A futóversenyek hangulatának fantasztikus élményét kívánjuk nyújtani a kezdő sportolóknak és azoknak, akik még ezután fogják elkezdeni a rendszeres sportolást.

Időpont: 2019. szeptember 21.

Helyszín:
Versenyközpont, rajt, cél: Soroksári Sportcsarnok, Budapest XXIII.ker. Szentlőrinci út 2.
( Szentlőrinci út – Nyír utca)

A verseny rendezője: Soroksári Önkormányzat

A verseny főtámogatója: SOROKSÁRI BUCI pékség

A verseny szervezője: Találj egy célt! SE

Főtámogató és együttműködő partner: SOROKSÁR BUCI PÉKSÉG

Távok:

BUCI OVIOLIMPIA futamok

A BUCI Oviolimpia futamaiban a soroksári intézmények versenyzői nevezhetnek.
Táv: 1 kijelölt kör megtétele a Soroksári Sportcsarnok parkolójában

0-4 éves korig
5-6 évesek

BUCI DIÁKOLIMPIA távok
A BUCI  Diákolimpia futamaiban a soroksári iskolák versenyzői vehetnek részt.
(A korcsoport besorolások a 8 osztályos általános iskolák szerint lettek feltűntetve.)

500 méter (1 kör) – 2010-ben és után születettek számára

1 km (2 kör) – 2008-09-ben születettek számára

1,5 km (3 kör) – 2006-07-ben születettek számára

2 km (4 kör) 2004-05-ben születette számára

BUCI FUTÁS távok

2 km egyéni (1 kör)

4 km egyéni (2 kör)

8 km egyéni (4 kör)

12 km egyéni (6 kör)

Útvonal:

DIÁKOLIMPIA (1 kör=500 méter)

BUCI OLIMPIA (1 kör=2 km)

A verseny útvonala aszfalt, murva és terep váltakozva.

Rajtidőpontok:

A  BUCI OVIOLIMPIA a BUCI DIÁKOLIMPIA rajtja előtt kerül megrendezésre.

9:30 – BUCI DIÁKOLIMPIA

  • 500 m (2011-ben és utána születettek)
  • 1 km (2009-10-ben születettek)
  • 1,5 km (2007-08-ben születettek)
  • 2 km (2005-06-ben születettek)

10:00 – BUCI FUTÁS

  • 2 km egyéni
  • 4 km egyéni
  • 8 km egyéni
  • 12 km egyéni

A versenyen szakaszos rajtolás lesz a balesetek kockázatának csökkentése érdekében.
Ez azt jelenti, hogy a BUCI Diákolimpia és a BUCI Olimpia távjain a mezőnyt a távoknak megfelelően 4 zónára fogjuk osztani, tehát 4 hullámban indítjuk a résztvevőket. A második hullám elején szalagot húzunk ki a futás irányára merőlegesen, amely mögött rendező fog állni, aki előrekísérik a mezőnyt a rajtvonalhoz. A rajtvonalhoz érkezést követően kb. 1-1,5 perc múlva indítjuk őket, majd ugyanígy járunk el a harmadik hullámban induló résztvevőkkel is. Mindkét futam esetén elsőként a leghosszabb távot indítjuk útnak, majd a közepes táv résztvevői rajtolnak el és végül a legkisebb táv versenyzői startolnak.

Figyelem! Minden indulón a regisztrációval nyilatkozik arról, hogy egészséges és felkészült a táv teljesítésére. Javasoljuk minden versenyzőnek, hogy vegyen részt orvosi vizsgálaton a rajtot megelőző három héten belül. Fiatalkorúak számára szülői beleegyezés szükséges, amit a nevezéssel hagy jóvá.

Szintidő: Mindenkit megvárunk! 🙂

Résztvevők: Versenyre regisztrált, nevezett, rajtszámmal rendelkező versenyző vehet részt.

Nevezés: A nevezés a nevezési díj befizetésével válik érvényessé! Az a sportoló, aki 2019.09.14-ig nem gondoskodik a nevezési díj egyesületi számlára történő megérkezéséről, annak regisztrációja és ezzel nevezése is érvénytelen.

Nevezési díjak: 2019.08.20-ig 2019.09.14-ig
Oviolimpia Ingyenes, a soroksári iskolák tanulói részére meghirdetve
Diákolimpia
2 km 2 200 Ft 2 500 Ft
4 km 2 400 Ft 2 700 Ft
8 km 2 600 Ft 2 900 Ft
12 km 2 800 Ft 3 100 Ft

Előnevezés: 2019 szeptember 14-én éjfélig (az addig kialakuló létszám alapján döntünk, hogy későbbi nevezést elfogadunk-e és annak mennyi lesz a nevezési díja, továbbá fenntartjuk a jogot arra, hogy az előnevezés időszakában a nevezést bármikor lezárjuk).

HELYSZÍNI NEVEZÉSRE NINCS LEHETŐSÉG! Megértéseteket köszönjük!

Előnevezés módja:

A http://korido.hu/2018BuciFutas_reg oldalon.
Intézmények (iskolák, óvodák) kollektív nevezési lappal is tudnak nevezni, részükre a rajtszám átvétel egyben történik. A kollektív nevezési lapot csak akkor tudjuk befogadni, amennyiben azon minden, az egyéni nevezési felülettel megegyező mező kitöltésre kerül és a lap elektronikusan kitöltve, .xls file formátumban a talaljegycelt@gmail.com email címre megérkezik az előnevezési határidő lejárata előtt. A kollektív nevezési lap Excel formátumban elérhető az alábbi linken: Kollektív nevezési lap

Az előnevezési díj banki átutalásával, vagy bankfiókban az alábbi számlaszámra történő készpénzbefizetéssel egyenlíthető ki:

TALÁLJ EGY CÉLT! SPORTEGYESÜLET

RAIFFEISEN BANK

12011186-01588832-00100008

A közleményben az emailben küldött REGISZTRÁCIÓS AZONOSÍTÓT szükséges feltűntetni!

Figyelem! Egy átutalással, vagy befizetéssel csak egy versenyző nevezését fogadjuk el. A benevezett versenyzőkről listát közlünk a honlapunkon és a facebook oldalunkon. Számlát a nevezéssel egy időben a talaljegycelt@gmail.com email címre elküldött névre és címre tudunk kiállítani, a befizetett összeg bankszámlára érkezésének napjára dátumozva, amennyiben a regisztráló a szükséges adatokat hiánytalanul megadta. Utólagos számlakiállításra nincs lehetőségünk.

Rajtszám átvétel: 2019.09.21-én 8:30 h-tól a versenyközpont parkolójában felállított sátorban (esős, szeles időjárás esetén a sportcsarnok ruhatárában).
Rajtszám átvételére kizárólag a helyszínen, a versenyközpontban lesz lehetőség.

Eredményhirdetés: 11:30 h-tól a versenyközpontban

Időmérés:

Chip-es időmérés – A chipet a használati utasítás szerint a versenyen végig viselni kell.

Frissítés:

Körönként 1 frissítő állomással a „Rajt/Cél” kapu után (víz, banán, szőlőcukor és sós termékek biztosításával).

Díjazás:

Minden teljesítő befutóérmet kap.

Mind a négy felnőtt táv I-III. helyezett női és férfi teljesítői serleget nyernek.
A díjazásnál a beérkezés sorrendjében történik és nem az időmérés alapján.

Legsportosabb iskola: az az iskola kapja a vándorserleget, amely intézmény legtöbb tanulója teljesíti a távot, amelyre benevezett.

Nevezési díj tartalma:

Részvételt a versenyen

Frissítést

Egyedi oklevél, amely a nevezési felületről lesz letölthető – a BUCI Diákolimpia és a BUCI Futás résztvevőinek

INGYENES VIDEO a célba érkezésedről, amely a nevezési felületről lesz letölthető – a BUCI Diákolimpia és a BUCI Futás résztvevőinek

Rajtszám

Chipes nettó időmérést – a Diákolimpia és a felnőtt futások résztvevőinek

Befutó energia- és folyadékpótlást

Fantasztikus hangulatot és jó kedélyű futótársakat

Egyéb tudnivalók: WC és öltöző: A versenyközpont épületében.
Nyitva tartás: 8:30 – 12h között.
Parkolás: Soroksári Sportcsarnok buszparkolójában és a környező utcákban.

A szervezők fenntartják a mindenkori és mindenre kiterjedő változás jogát, melyet a nevező (versenyző) a nevezés leadásával egy időben visszavonhatatlanul elfogad!

Kiegészítő rendelkezések

Versenyen csak arra regisztrált, nevezett, rajtszámmal rendelkező versenyző vehet részt.

Előnevezés csak abban az esetben érvényes, hogyha a versenyző a nevezési díjat a regisztráció lezárásáig átutalja a megadott bankszámlaszámra. Eltérő esetben a nevezését töröljük.

Azon versenyző esetében, aki a regisztráció után nevez, a beérkezett nevezést és nevezési díjakat érvénytelennek tekintjük, visszautalásra nincs lehetőség.

A versenyző köteles a verseny teljes ideje alatt, jól látható módon viselni a szervezőtől kapott, biztonsági kapcsokkal a pólója elejére erősített rajtszámot.

A versenyző köteles az úgynevezett “fair play” elveit a verseny során betartani, másik sportolót versenyében nem akadályozni.

A versenyző köteles a Szervezők utasításait betartani. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a versenyen készült, a nevezőt ábrázoló kép-, mozgókép- és hangfelvételeket a rendező és a szervező saját hirdetéseiben, marketing- és reklám kampányaiban kitakarás nélkül felhasználja.

A versenyző, illetve az ő törvényes képviselője a nevezés elküldésével és a regisztráció megtételével vállalja, hogy edzettségi állapota megfelelő a versenyen való részvételhez, elfogadja, hogy a versenyszabályzat betartása minden résztvevőre nézve kötelező és semmilyen követeléssel nem élhet a versenyrendezők és a versenyrendezők felé.

A verseny idején és helyszínén reklámtevékenység folytatása csak a rendező írásos hozzájárulásával engedélyezett, amit a tevékenységet folytató felszólításra köteles bemutatni! A rendező engedélye nélkül reklámtevékenység nem folytatható.

Megközelítés:

Autópályák és M0 felől – Bármelyik autópályán érkezel, az M5 bevezető kell neked! M2 / M3 / 4-es főút felől a Győr felé tartó irányt célozd meg, ha az M1 / M7 / M6 és ezek főútjain gurulsz felénk, akkor a Szeged felé vezető pályatestet használd! Az M5-ösön haladj Budapest Centrum felé és térj le jobbra a soroksári bevásárlóközpontnál, majd menj tovább Soroksár felé az autópálya felett átívelő hídon és máris a Szentlőrinci úton haladsz, amelynek jobb oldalán lesz a Sportcsarnok első, buszparkolója, ahol járművedet hagyhatod.

Budapest belvárosából

Autóval – 15 perc távolságra található a Soroksári Sportcsarnok. A Népliget autóbusz pályaudvar és a Lurdy Ház között az M5-ös autópályára kanyarodva hajts ki a városból. A bevásárlóközpontnál tarts jobbra, majd kövesd a Soroksár felé vezető közlekedési táblákat (az leső kihajtó a Tescohoz vezet, Neked a következő, a 2. kihajtónál kell jobbra tartanod), kb. 200 méter után balra kanyarodva máris a Szentlőrinci útra fordultál. A Sportcsarnok és az első buszparkolója a jobb oldalon lesz.

Tömegközlekedéssel:

„Határ úttól” a 123-as busszal a „Soroksár, Kertvárosi körút” megállóig, majd 5 perc (kevesebb, mint 500 méter) séta

Nevezéssel és versennyel kapcsolatos információk:

E-mail: talaljegycelt@gmail.com Telefon: +36304077000

JÓ FUTÁST KÍVÁNUNK!